Änglar

“Änglar” i grekiska betyder “budbärare”. I Bibeln är himmelska änglar nämns som Guds budbärare. Änglar är kanske den mest populära formen av änglar som används i våra fester. Änglar tros vara odödlig, som bor i himlen, och fungera som mellanhänder mellan Gud och mänskligheten. Traditionellt, bilder och dikter på änglar porträttera dem med människokroppar med vingar spirande från ryggen. “Wings” sägs symbolisera Innocence, dygd, renhet, fred och kärlek, som placerar dem över människor även om de fortfarande är under Gud. Det var den hebreiska Bibeln eller Gamla testamentet kristendomen, som först nämner att änglarna hade en mänsklig kropp och vingar ängel och kunde flyga.

Enligt Nya testamentet, när folk är ledsna för deras synder, änglar fröjdas. I Bibeln är nio grader av änglar som nämns med Seraphim och keruberna änglar på toppen. Änglar leds av en chef ängel känd som en ärkeängeln vars namn är Saint Michael. Vi har alla våra skyddsänglar eller ängel väktare som skyddar oss, ta hand om oss och trösta oss i tider av nöd. Det var i 1100 till 1200 AD när kristna läran om änglar utvecklats snabbt, som i läror Saint Thomas Aquinas. Saint Thomas trodde att änglarna fylla gapet mellan Gud och mänskligheten, de är oräkneliga och odödlig. Enligt Saint Thomas, änglar har perfekt kunskap än saker som kan bero på mänsklig val och saker som bara Gud vet.

De var ganska avgörande för Jesu Kristi födelse och därmed spela en viktig roll i julfirande och festligheter. Änglar var de som förde oss nyheten om födelse Jesusbarnet. Gabriel kom den himmelska julen ängeln den gudomliga nyheterna till Maria och avslöjade att hon valdes att bära Guds son. Annan ängel informerade Josef att han skulle gifta sig med Maria och titta efter Kristus. Enligt en legend, utsåg Gud en liten grupp av små änglar, som var bara lär sina ängel sätt, att vaka över Josef och Maria på sin resa till Betlehem. Tiny änglar gjorde allt de kunde och försökte göra sitt bästa men kunde inte hjälpa paret att hitta skydd i värdshuset i överbefolkade stad. Slutligen fick de nöja sig med det inn stabila.

De var så glada att de skulle bevittna födelsen av Guds ende Son som flög närmare jorden och sjöng sött. Den snabbaste av dem fick syn på det nyfödda barnet från stabil tak och omedelbart förstod deras uppdrag var att förebåda födelsen. De var så fyllda med glädje och munterhet att de brast i en härlig tacksägelse låt som nådde himlen och var så melodisk att den kunde höras över hela jorden. A Christmas ängel visade sig för herdarna i närheten Betlehem om Kristi barnets födelse också. Vi ser fortfarande Änglar sjunga och spela musik i krubbor som ser så söt och välvillig att de fångar unga en uppmärksamhet och fascination direkt.

Grön Julklappar
Christmas Skämt
Ukrainska Carola
Billiga Julpyssel
Family Christmas Vacation Tips
Vad finns i strumpan spel
Den bästa present
Julklappar för små flickor
Christmas sida skålen Recept
Julen Treasure Hunt Lista
Julklappstips för make

Leave a Reply