Barnens Jul Books

När Charles Dickens “A Christmas Carol” publicerades första gången i mitten av artonhundratalet, var både USA och Storbritannien går igenom tumultartade gånger med de långtgående effekterna av den industriella revolutionen börjar visa. Även den bruttoinkomst av nationerna hade stigit men så hade slog befolkningen i fattigdom arbetstagare som bor i slumområden. Och den här boken visar inlösen av sin huvudperson från en självisk, snål affärsman i en vänlig, generös och medkännande man som förkroppsligar julens blev en omedelbar succé och hade en stor inverkan på samhället självt. Julen återupplivades i en munter festival familjesammankomster med generositet som det centrala temat. Ett stort antal stora företag startat egna välgörenhetsorganisationer och rika människor vände sig till filantropi citera boken som deras inflytande. Sådan är kraften i det skrivna ordet som den rör sig folk att agera. Det finns ett antal lysande böcker liknar “A Christmas Carol” som du kan gåva barn här julen för dem att förstå den sanna andan och värderingar festivalen och också tillbringa tid i en konstruktiv strävan. Gå igenom listan med julen tema böcker för barn som anges nedan och gåva de unga något att lära av den här julen.

Jul Böcker för barn

A Christmas Carol – Charles Dickens
Den ursprungliga Christmas story som är ett måste för alla. Läsa Dickens mästerliga berättelsen om Ebenezer Scrooge som en ensam, snål och ovänlig affärsman få omvandlas till en välvillig familjefar efter att ha besök av spöket av hans döda affärspartner och spöken av jul Past, julklapp och jul ännu inte kommit bogserbåtar på hjärtat strängar. Det är en glädje att se hans frälsning i slutet.

The Polar Express – Chris Van Allsburg
The Polar Express är en tidlös barnbilderböcker sagobok, som nu har gjorts till en animerad film också. Historien om en pojke som tror på jultomten och gör en fantastisk resa till Nordpolen på den magiska Polar Express är en fascinerande läsning för unga och gamla. Den underbara drömmande konstverk av författaren är en annan anledning till varför denna bok kommer att förbli en klassiker.

Letters From tomten – JRR Tolkien
Detta är en samling brev som den berömde författaren används för att skriva och illustrera för sina barn varje jul mellan 1920 och 1943 och få den levererad till dem på olika sätt. Han brukade skriva i namn av “Jultomten” och berätta berättelser om hans äventyr tillsammans med sina medhjälpare, North isbjörn, och hans ungar på Nordpolen. Den livliga fantasi och de otroliga historier gör detta en ett måste för barn.

Hur Grinchen stal jul! – Dr Seuss
Dr Seuss ‘berättelse om en katt-liknande varelse som kallas Grinchen som försöker omintetgöra julfirandet hos kärleksfulla Whos i Glada staden Whoville har funnits 53 år men är fortfarande en klassiker. Den subtila kritik av kommersialisering av julen är också tillför betydande vädjan till den här boken. Den sista ändringen i hjärtat av Grinchen gör denna berättelse så älskvärd som “A Christmas Carol”.

Den första jul – Jan Pienkowski
Den första jul är berättelsen om Jesu födelse som sagt av King James. Jan Pienkowski silhuett illustrationer föra berättelsen levande och barn skulle älska att titta på bilderna om och om igen. Definitivt en av de bästa illustrerade jul böcker tillgängliga.

Ett barns jul i Wales – Dylan Thomas
Dylan Thomas tar oss tillbaka till barndomen tillbringade i en pittoreska walesiska stad i denna jul memoarer. Det fina med denna bok är lyrisk, nästan musikalisk språkbruk och bilderna det innebär att tänka på en barndom som vi alla omedelbart relatera till och få nostalgisk om. Barnen skulle älska det levande beskrivning av detaljer, vilket kan tyckas främmande, men samtidigt liknar deras egna julfirande.

Christmas Songs 2012
Julklappar för Män
Semesterperioden
Julklapp till mor-i-lag
Julprydnader
Julklappar för föräldrar
Hemlagad Julklappar 2012
Unika julklappar
Hör av Herald Angels Sing!
Julmiddag Recept
Julljus

Leave a Reply