Carola 2012

Julen är en tid för att sätta dina bekymmer bakom och förnya din hopp om en ljusare framtid. Det är ett tillfälle då traditioner av människor Fest binda samman, sprida kärlek och vänlighet och ta ut den verkliga innebörden av julen. Yuletide firande runt om i världen innebär vanligtvis att sprida Bibelns budskap, åter stifta Kristi födelse, dekorera hem, dela gåvor, förbereda traditionell mat och gå midnattsmässa. Talar om midnattsmässa skulle bönen sessionen vara ofullständig utan det resonerande ljudet av julsånger. Julsånger och psalmer är inte bara sjungit i beröm av Herren, men också för att minnas honom, för att återställa vår tro på den Allsmäktige, så att vi söker tröst, förlåtelse och kommer tillsammans i fred och harmoni. Traditionellt, julsånger fokuserat på Kristi födelse, men inte längre. Idag har vi julsånger som koncentrerar sig på julen teman, scener vintern och även Santa. Julsånger är det bästa sättet att sprida den anda av säsongen och att inrikta dig för firandet framöver. Ta en titt på listan över julsånger 2012 nedan.

Populär Carola 2012

De tolv dagarna av jul
Den Engelska först sjöng denna carol under det sextonde århundradet även om rötterna låten kan spåras tillbaka till de franska sånger. Texten i carol fokus på juldagen och de kommande 12 dagarna, som traditionellt observeras som den sista dagen av festligheterna. Publicerad i 1780, har sången en speciell religiös vördnad bland dess anhängare.

Stilla Natt
Silent Night är utan tvekan den mest populära julsånger genom tiderna och sjungs under midnattsmässan. Låten var ursprungligen en dikt som bestod av en österrikisk pastor vid namn Joseph Mohr år 1816. Det var först sjungit i 1818 då orgeln sönder och han var tvungen att komponera musik för midnattsmässan. Sedan dess har denna soulig partitur kommit att bli den mest favorit carol av alla.

Glädje till världen
Isaac Watts skrev glada carol 1719. En pastor till yrket, var Isaac Watts känd för att komponera flera gripande psalmer. Carol “Joy to the World” sägs förhärliga Kristi återkomst och bygger på Psalm 98, Bibeln. George Frederick Handel komponerade melodin denna sång.

Hark! The Herald Angels Sing
Denna sång ursprungligen skriven av Charles Wesley och publicerades först i 1739 i Psalmer och sakrala Poems. Karl föredrog alltid nykter, långsam komposition för de flesta av hans texter. Det var flera decennier senare när William H. Cummings antog Felix Mendelssohns musik från Festgesang att passa texter av den här låten. Med tiden har musiken av den här låten genomgått flera variationer.

O Holy Night
Placide Cappeau består först låten 1847 till musik av Adolphe Adam. Dikten skrevs ursprungligen på franska innan John S. Dwight översatte den till engelska. I båda version texter av dikten, håll liknande innebörd som talar om Kristi födelse och inlösen av mänskligheten.

Marias Boy Child
Låten var skriven av Jester Hairston under år 1956. Harry Belafonte in senare låt för en film, som toppade topplistan i Storbritannien 1957.

Bort i en chef
Denna julsång var först i tryck i år 1885 i Philadelphias lutherska söndag skolbok, därefter blev det populärt i hela USA och Storbritannien. Författaren till carol fortsätter att vara ett mysterium, men musiken sägs bestå av William J. Kirkpatrick 1895.

Rudolf med röda mulen
Låten handlar om en imaginär karaktär vid namn Rudolf som tros vara den nionde renar Santa. Carol publicerades först i 1939 och skrevs av Robert L. maj. Denna Carol är mycket älskad bland barn, mer så eftersom det kretsar kring deras favorit jul karaktär Rudolph.

Ära vare Gud
Denna speciella Carol är populärt i kyrkor som har holländska influenser och är ganska vanligt i protestantiska kyrkor, särskilt i Nederländerna. Texten i carol kretsar runt sång änglar som sjöng den här låten att meddela Kristi födelse till herdarna.

Vi önskar dig en God Jul
Detta är ett välkänt julsång som populariserades i West Country i England under det sextonde århundradet. Låten har sina rötter i den engelska traditionen att ge godis till carolers på inför julen. Låten “Vi önskar dig en God Jul” är ett bra sätt att avsluta din midnattsmässa.

Alla dessa julsånger kanske gammal men gör en bestämd comeback på julafton. Den här julen är en tid för ovannämnda julsånger, kanske nästa år vi skulle föra några andra riktigt magnifika julsånger. För nu kommer de ovanstående julsånger stjäla showen i 2012.

Julfrimärken
Måste vara Santa
Engelska Toffee
Christmas Stories
Julklappar för pojkar
Jul böcker för vuxna
Julen Log Cake
Christmas klassrummet Hantverk
Christmas Cracker
Chokladtryfflar
Creative julklappar

Leave a Reply