Christmas Stories

Här är en samling berättelser om Jesu Kristi födelse, de tre vise män och jultomten. Det finns andra anekdoter som berättar om den populära julen symboler och traditioner och deras ursprung, t.ex. hänga strumporna på julafton, Rudolf med röda mulen, vintergröna träd, Holly, Ivy och Mistel och många andra saker som används ofta och gjort i julen.

Legend of Baboushka
Den ryska versionen av St Nicholas är Baboushka betyder “mormor” på ryska. Karaktären hade varit mycket populär i gamla Ryssland före revolutionen 1917.

Legenden om Sockertopp
Polkagrisar är favoriter till juldekorationer bland barn. Dessa röda och vita J-formade godis är gott också. Det är sagt att deras ursprung ligger i ett evenemang i Köln Cathedra cirka 230 år sedan.

Legend of the Christ Child
Det var en dålig skogshuggaren som arbetat hårt för att göra sina ihop och tjäna sitt tjänade hans dagliga bröd. Han hade en kärleksfull hustru och två underbara barn som kallas Valentine och Marie. Alla av dem hjälpte honom i hans arbete, var lydig mot honom och fromma karaktär. De skulle dagligen läsa Bibeln över bordet, även om de bara hade en liten limpa bröd att äta.

Legend of Änglar
Det fanns två ängel vänner. Som används för att solnedgången rosa kläder medan andra används för att pryda sig med himmelsblå kläder. De var kända för att sjunga söta duetter om Guds ära och spela på rent silver trumpeter.

Legend of the julen Rose
På den kalla December natten, alla kommer att se sin nya frälsare och gav honom alla typer av gåvor och presenter. De tre vise Män kom in med sina värdefulla gåvor myrra, rökelse och guld och erbjöd dem till Jesusbarnet.

Legend of the Christmas Thorn
I forna tider, snart efter Kristi död, Pontius Pilatus förföljde Josef från Arimataia. Därför var han tvungen att fly från Jerusalem, det heliga landet. De enda ägodelar som han bar med sig var den heliga graal (skålen som Jesus drack under hans Nattvarden)

Legend of the vintergröna träd
En vinter, när fåglarna var alla lämnar för södra och varmare områden, bröt en liten fågel sina vingar på vägen och var kvar. Snart frost och snö täckte skogen och hon var kall och hungrig. Så hon bad träden för att hjälpa henne och låta henne stanna i dess grenar.

Legend of the Magi
Three Kings och de vise männen är viktig del av Födelsekyrkan scener och Kristi födelse lydelse i kyrkor på julafton. De reste för miles för att se Jesusbarnet och förde honom gåvor av guld, rökelse och myrra. Känd som de vise männen (forskare, präster eller astrologer)

Legend of Mistletoe
Mystiska makt mistel och traditionen att kyssas under misteln skyldig sig till legenden om gudinnan Frigga och hennes son Balder. Frigga var kärlekens gudinna och hennes son, Balder, var Gud sommarsolen.

Legend of the Nativity
Historien om Jesu födelse upprepar Jesu Kristi födelse som förmodligen hänt under 2000 år sedan. I staden Nasaret, levde en ren ung kvinna som heter Mary, som var förlovad med en fattig men god man som heter Josef, som var snickare till yrket.

Legenden om Nötknäpparen
ETA Hoffman skrev den berömda balett Nötknäpparen, som uruppfördes 1892. Dock historien anses vara alltför morbid för barn och därmed Alexander Dumas Pere skrev att ingjuta mer optimism och glädje i den.

Legend of Julstjärna
Dr Joel Poinsett, som var den första ambassadör i Mexiko, väckte klarröda stjärnformade blommor till USA. Därför var det namn som Julstjärna. Det är också känt som “Flame Leaf” eller “Blomma av Holy Night”.

Legend of Robin
Medan Jungfru Maria låg i halmen bredvid sin son i krubban på kyliga natten i december när han föddes, var hon för trött och svag för att få upp och hålla elden för att hålla sin son varm.

Legend of the Rudolph
En sann historia om hur Rudolph kom renarna i ursprungslandet har berättats här. Robert maj var en fattig copywriter i Chicago, bor i en sliten två-rumslägenhet. Hans fru Evelyn led av cancer och var sängliggande i två år

Legend of the Sage växt
Kung Herodes blev rasande när han hörde att den gamla profetian om Messias födelse och framtida judarnas kung i sitt land. Eftersom han inte visste var att hitta Jesusbarnet och döda honom, beställt detta grymma och hjärtlösa diktator sina soldater för att ta reda

Legend of Santa Claus
Hundratals år tillbaka, var Nikolaus född till en rik kristen familj i Patara i cirka 280 AD. Platsen är nära Myra i dagens Turkiet. Han snäll och fromma att han hjälpte alla som kom hans väg

Legend of the Christmas Spider
Länge, länge sedan, på en julafton, var spindlar förvisad från hem medan husen rengjordes för jul och sina nät bröts.

Legend of Julklapp
I ännu en annan version av historien om Saint Nicholas ligger ursprunget till traditionen att tvätta strumporna på natten före jul och hänga upp dem på fönsterbrädan eller i närheten av spisen, i beredskap för att ta emot gåvor från Santa.

Legend of the Stork
Infant Jesus låg i krubban i stallet i Betlehem och alla djur och fåglar i världen rusade för att hälsa på nyfödda konungen av världen. De knäböjde för att be och dyrka den vackra barnet.

Legend of the Three Börsar
Det sägs att när Saint Nicholas var biskop av Myra och hört om den extrema fattigdomen i ett av sina församlingsbor som en gång en förmögen adelsman, men nu var oförmögen att ge mat och kläder till sina tre döttrar

Legend of Thunder Oak
Enligt en skandinavisk folksaga, i skogarna i den antika Northland, levde hedningar som dyrkade kriget-guden Thor. Människor och djur offrade till en jätte träd som kallas Thunder ek som ansågs altaret till Thor.

Legend of the vise Män
Melchior var kungen av Ind, Balthazar, kungen av Kaldeen och Jasper, kungen av Jasper glad att få information om den heliga Julstjärna av sina astronomer.

Julgran Idéer 2012
Vit jul!
Kul Jul Recept For Kids
Julen Cocktail Recept
Julprydnad hantverk
Traditionell Carola
Julängel Dekorationer
Julklappar för faster
Corporate Julklappar
Engelska Toffee
Semester Spela Deg

Leave a Reply