Flätade Baubles Hantverk

Julen är en säsong, en festival som involverar utsökta kombination av tradition och kreativitet. Crafting för julen är inte bara roligt utan också ett bra sätt att spendera kvalitetstid med familjen. Ett bra sätt att dekorera trädet är att använda grannlåt, både köpta och hemgjorda.

Ursprungligen var grannlåt bara vikter fästa vid en pinne används för att väga ett barns leksak. Det första glaset grannlåt gjordes i Tyskland, där girlander av glaspärlor som liknar popcorn trådar och siffror tenn producerades och hängde över julgranar. Med ökande populariteten ökade produktionen av dessa julgranskulor och dessa små strukturer med sina intrikata mönster blev ett hushåll favorit. Mycket skickliga hantverkare började göra dessa grannlåt genom upphettning av en glasrör över en låga och därefter sätta in röret i en lera form, hela tiden blåser den upphettade glaset att expandera in i formens form. Efter kylning glaset var silvernitratlösning hälls, torkas och sedan slutligen handmålade med en mängd olika ljusa färger och sedan toppat med ett lock och krok. Några av de populära julgranskulor som finns på marknaden är droppar grannlåt, päronformade grannlåt, murgröna grannlåt, grannlåt förtrollad skog etc.

Ursprungligen var dessa ornament endast i form av frukt och nötter men numera kan du välja bland ett brett utbud av mönster och design. Vad bättre kan du även skapa egna SMÅSAK ornies från lättillgängliga material som mjukpapper, färgade stift etc. Så, planera en liten get tillsammans med din familj och förbereda dessa vackra dekorationer eller låta ett projekt timme för dina barn där du kan uppmuntra dina barn att göra dem. En enkel teknik för att producera grannlåt flätade ges nedan.

Hur man gör julen Flätad Julgranskulor

Material som krävs

Berry Grapevine Krans Hantverk
Julen Julstjärna
Julklappstips för make
Julen Brunch Recept
Vit jul!
Vegetarisk Christmas Recept
Roliga Christmas Skämt
Christmas Cracker
Julfirande Idéer
JULPRYDNADER
Christmas Swag Hantverk

Leave a Reply