Historia av Carola

Maria Augusta Trapp har dokumenterad historia av julsånger på ett klart och koncist sätt. Enligt henne sjunga och caroling vid jul är en av de äldsta folkliga seder av dagen och har funnits sedan tiden då kristendomen och julen var fortfarande på sina spirande steg. Det är en världsomspännande sed och det har varit mycket forskning om ämnet och flera böcker har skrivits om det. Ursprungligen var musikkompositioner och sånger vid jul i form av sånger och psalmer. Caroling ursprungligen betydde “ringdans” och orden i samband denna festliga dansen senare till traditionen.

Inledningsvis såg kyrkan ned på julsånger och Carol sång som en hednisk sed och de kunde inte ingå i de heliga tjänsterna. Men på landsbygden, många enkla folksånger och julsånger Nativity skriftliga och gaine popularitet också. År 1223 introducerade Franciskus av Assisi julsånger i den formella dyrkan av kyrkan under en jul Midnight Mass i en grotta i Greccio, i provinsen Umbrien. Den natten var sång och musik som åtföljde detta heliga och formell händelse inte psalmer utan julsånger. Ända sedan dess fångas julsånger på med massorna och var som främsta under medeltiden, när de var nästan alltid en del av mysteriet spelar.

Det fanns en tid, när han vandrade sångare och väntar eller väktare som bevakade den gamla muromgärdade städer i natten används för att överföra sin tid genom sång julsånger och också sjöng dem till de människor som används för att överföra dem. De skulle gå från hem till hem, sjunga julsånger och underhållande människor och kan få en behandling i gengäld. Senare grupper av musiker började sjunga julsånger och spela dem för olika evenemang som hölls under julen. Idag har carol sång blir en viktig del av den här julen och ett antal Caroling ordnas över hela världen under julen, speciellt på julafton.

Julklapp för dina kollegor
Julgran Idéer 2012
Julprydnader
Änglar från Realms of Glory
Julhälsningskort Hantverk
Julen Mistel
Toalettpapper Rulle adventskalender Hantverk
Santa Claus Skämt
Snabb Jul Recept
Jul & semesterbilder
Julklappar för kvinnor

Leave a Reply