Historia Carola

Carola eller “Noel” står för allt som julen symboliserar. Från födseln av Jesus i krubban,, klingande klockor kyrkan, glädje med familj till ankomsten av Santa i hans släde all vävt i vackra julsånger. Bara nynna melodin av “Jingle Bells” och de flesta människor kommer omedelbart måla en bild av snöflingor, renar, änglar och julen klockor. Sjunga och lyssna på melodisk och förtrollande julsånger har varit en viktig del av jultradition. Förtjusande och glada julsånger fyller hjärtat med roliga och munterhet. Visste du att ordet “carol” är ett franskt ord som definierar en form av dans, som utförs tillsammans med musik?

Ursprung Carola
Det är okänt, när den första Carol skrevs, som skrev dem och hur de utvecklats. En vanlig Legenden säger att namnet Christmas Carol har sitt ursprung efter en ung flicka som heter Carol försvann i London 19th century. Som hennes vänner gick från dörr till dörr söker efter henne, på liknande sätt som i julen Singers, har sitt ursprung namnet Christmas Carol. Även om det är en trevlig historia men inte saklig.

Caroling har varit en muntlig tradition i arv generation till generation. Det var i trettonde århundradet, under inflytande av Francis av Asissi att en stark tradition av populära julsånger i modersmål utvecklades i Italien. Trodde vid denna tid, var julsånger sjungs som vanliga skörd låtar och även under julfirandet. Under fjortonde till femtonde århundradet, tog julsånger form av religiösa sånger och teman kretsade kring Kristi födelse och Moder Maria.

När 16-talet kom Oliver Cromwell till makten, var julfirandet och Carol sång förbjudet. Han trodde att julen är en allvarlig semester och bör observeras på samma sätt. Men överlevde julsånger som människor fortsatte att sjunga dem i hemlighet.

Christmas Carol sjungande återfått popularitet i 19th century. Populära julsånger som “Det kom på Midnight Clear”, “Första Nowell gjorde ängeln Säg” och “Gud vila du Merry, Gentlemen” skapades under denna period av berömmelse för julsånger.

Innan carol sjunga offentligt blev populär i artonhundratalet fanns band av officiella carol sångare som kallas “Waits, som sjöng julsånger endast på julafton. I sinom tid fick orkestrar och körer popularitet, liksom seden att sjunga julsånger på gatorna.

Båda dessa seder är fortfarande populär! Men i dag är en av de mest populära carol tjänster Carols by Candlelight är när kyrkan är upplyst med levande ljus och fascinerande julsånger sjungs.

Idag, i många europeiska länder finns det en tradition av grupper av människor som går från dörr till dörr och sjunger utanför husen. Sådana grupper av Carol sångare belönas för att föra glädje i till hjärtat av lyssnare genom att erbjuda mat och dryck.

“Jingle Bells Jingle Bells” eller “Vi önskar dig en God Jul”, bara höra dessa glada julsånger känns gladare. Det ringer på klockan att julen bara är runt hörnet!

Populära julsånger
Hundratals julsånger har skrivits och publicerats under århundraden. Nedan nämns är de få, som har vunnit popularitet genom tiderna:
Stilla Natt
Silent Night anses vara en av de mest kända av alla julsånger. Legenden säger att 180 år sedan, vid en midnattsmässa i St Nicholas Church i Österrike, första gången carol Stille Nacht! Heilige Nacht hördes. På den julafton, var en låt född som tog sig in i människors hjärtan runt om i världen.

Joy to the World
Joy to the World är en populär julsång, som firar födelsen av Jesusbarnet:
“Joy till världen, är Herren kommer!
Låt jorden få sin konung ”

Dessa populära texter skrivna av Isaac Watts, baserad på Psalm 98 i Bibeln

De tolv dagarna av jul
De tolv Days of Christmas är en engelsk julsång som räknas på den serie av allt stora gåvor som ges på varje av de tolv dagarna av jul:
“På den första dagen av julen
min sanna kärlek skickas till mig: En rapphöna i ett päronträd

På den andra dagen av julen
min sanna kärlek skickas till mig: Två turturduvor
och en rapphöna i ett päronträd “

Julafton Party Theme
Julkort
Julfest Dekorationer
Julklappen Exchange Games
Barn-jul Skämt
Julklappar för vänner
Jul Blomsterarrangemang
Julen Böner
Julklappar för pojkar
Barnens Jul Books
Jag såg tre fartyg

Leave a Reply