Julen Historia

“Sätt dina problem på skyddstillsyn, Kör dina bekymmer av banan, kasta dina bekymmer ut genom fönstret, det är juletid igen” Detta citat representerar irriterande otålighet med vilken människor väntar på sin favorit vinterfest, ja! Julen har kommit för att ta bort de vintern blues och ersätta dessa dowdy stämningar med en atmosfär av hopp och storhet. Det är den rolig tid på året då de reguljära banaliteter i livet verkar vara en övergående fas, och du fortsätta med livet mitt glada bekymmer av julgranar, presenter och Turkiet. Allt detta roliga och upptåg åt sidan, för dem av er som är nyfikna typer, innebär det också ett par frågor. Det får en att undra hur denna underbara festival fanns på plats. När började det ryka? Var det alltid så här? Om inte, hur olika var det? Här är några svar på dessa tröttsamma frågor som justera din hjärna och ge dig en bättre förståelse för festivalen du älskar.

Historia julen

Grand Mammas bibliska version
Till att börja med, låt oss börja med din mormors version av sagan, en riktigt länge sedan, 2000 år sedan för att vara exakt, det var en trevlig tjej som heter Maria. Maria älskade bad och en dag när hon satt vid hennes lilla trä säng och bad, kom en främling och stod framför henne. Maria var naturligtvis rädd, men främlingen berättade för henne att inte vara rädd. Främlingen var ängeln Gabriel och han bar ett budskap för henne. Ängeln sade till henne att hon skulle få en son. Vid denna tidpunkt som barn, skrek du förmodligen, “sonen är Jesus”, som är ganska uppenbart, men men historien slutar inte här. Ängeln Gabriel gick också till en annan person på natten, gick ängeln till en man vid namn Josef, frågade han Josef att gifta sig Mary. Josef och Maria gifte sig och hon snart gav födelse till Jesus i en plats som heter Betlehem den 25 december, samma dag som vi firar jul. Som barn vädjade denna historia för dig och din mormors överdrivna version lagt magi till jul, men det finns andra synvinklar.

Jul, en marknadsföring gimmick?
I den antika världen, var vintern mycket grym tid, hatade människor det. Slutet av vintern innebar slutet på alla deras elände och elände. Så i slutet av vintern firades världen över, den mesopotamierna hade festivalen Zagmuth, romarna Saturnalia och skandinaverna firade Yule. Dessa festivaler var mycket populära. Under begynnande stadierna av kristendomen insåg kyrkan att ha julen i december var det enda sättet det kan bli populärt omfamnade och avskaffa de andra hedniska gudarna. Det disheartens förmodligen du att titta på julen som en marknadsföring gimmick, men Kristi födelse är mycket ifrågasatt, med några forskare som säger att det var för kallt en tid, i de regioner för någon valla aktivitet än mindre en ett barns födelse. Kristi födelse beräknas vara någon gång under våren och inte vinter.

Julen under denna tid firades i en mycket vild och kaotisk sätt.
Folk ägnat sig åt överdrivet drickande och stormade hus rika krävande mat och andra lyxartiklar. En tiggare valdes som “herre vanstyre” och andra ivriga celebrants sina undersåtar. Med tiden blev det så bråkig affär att folk började frukta jul och snart ledde till något som kan få dig att kvävas på din mat.

Julen Gets Banned!
Under år 1645 blev julen förbjöds av Oliver Chromewell och hans Puritans i England och alla brittiska kolonier. De hade lovat att fritt England från hennes tillstånd av dekadens och förbud julen var en del av reformen. Folk var även böter för att fira jul. Däremot har förbudet inte stanna länge, Karl den andra kom till makten, och med det tog tillbaka jul. Det var återigen förbjöds i Boston (1659-1681) när de engelska separatister kom till makten.

Dickens och Irvings jul
Amerika återuppfunnit julen, konverteras det från en vild, hippie festival till en familj centrerad festival av fred och nostalgi. Efter den amerikanska revolutionen julen förklarades en federal helgdag endast på 26 juni 1980 strax efter började sin reform. Washington Irving och Charles Dickens skapade mästerverk som förändrade definitionen av julen. Så hårt som vi försöker vi inte kan glömma Christmas Carol, som barn inte undrar vi alla om vi också skulle få besök av spöken av jul dåtid, nutid och framtid. Irvings noveller i sin bok “The skissblocket av Geoffrey Crayon” är så populära att de uppfann traditionen. Konstigt är kraften i det skrivna ordet, överskrider det länder och gränser. Julen nu firas över hela världen, även av icke kristna. Det inte längre förblir en religion centrerad tillfälle, men ett fenomen. En kärleksfull dag efterlängtade hela världen.

Glädje till världen
Igloos
Christmas Movies
Silent Night!
Julen Tea Party
Roliga julkort
Använda Mobiltelefon utomlands
Julfest Favors
De tolv dagarna av jul
Vit Snowman
Julfest Förrätter

Leave a Reply