Julen Legends

Julen är verkligen en global fest. Julen är en tid för älskade traditioner som behandlas med respekt år efter år, det är en tid av hopp för framtiden och påminna om julen förbi. Även om traditioner och livsmedel i samband med det varierar med klimat, kultur, land, andan i firandet överträffa alla sådana skillnader. Julen är en tid för familjer, roligt och festligheter. Varje år mer än 400 miljoner människor firar jul runt om i världen som gör julen en av världens största religiösa och detaljhandel munterhet. Kristna firar jul dag som årsdagen av Jesu födelse, en andlig ledare vars läror utgör grunden för deras religion. Julen är både en helig religiös högtid och en världsomspännande kulturella och kommersiella evenemang. Julen har olika historiska rötter i olika samhällen. Tidens gång har bedrivit berättelser om legender som nästan har blivit ikoner som representerar julen skatter för säsongen. Jul legender förklarar sanningen bakom förekomsten av olika viktiga aspekter såsom jultomten, jul klocka och julgran etc. Alla dessa julen legender är stora bidragsgivare till en global fest observerat olika av olika odlade människor. Få av dessa julen legender förklaras nedan.

Jul Myter

JULTOMTEN
Jultomten är en glad man med röda kläder med långa vita skägg. Det riktiga namnet Santa Claus är Nicholas, född 2000 år sedan till rika föräldrar i en liten by på landet Myra, i dag kallas Turkiet. Nicholas ‘föräldrar dog medan han ännu var en pojke. Nikolaus gick till hans by präst, bekände sina synder och uttryckte sin önskan att hjälpa de fattiga. Han ville bli präst. Men prästen visste Nikolaus saknade utbildning som krävs för att bli präst. Under denna tid biskop i kyrkan avled och myndigheterna var vägledas av himmelska budbärare att välja den första person som heter Nicholas att gå igenom dörrarna till kyrkan och Nicholas hade sin mirakel och namngavs den yngsta biskop i kyrkan någonsin på rekord. St Nicholas blev mästare för barn och behövande, han var legendarisk för sin vänlighet och generositet. Och hans legend växte endast som århundradena gick.

JULGRAN
Det finns många myter om granen men en av de första skriftliga referenser till en julgran gjordes 1605, där en besökare i Tyskland rapporterade att se ett träd dekorerad med äpplen, färgglada godis, rosor och tunna skivor. Genom åren har många olika saker användes för att dekorera julgranar. Som världens flyttade in i 1900-talet var många träd dekorerade med strängar av popcorn, gratulationskort och bilder, glitter, insvept i färg papper, glas bollar godis.

Polkagrisar
Enligt legenden är en godis tillverkare det heliga Kristi liv. Candy måste vara svårt att representera kyrkan byggs på fast berg. Eftersom Jesus är känd som Herden, var det bildades i form av en herdestav och vrida den upp och ner, är det bokstaven J för Jesus. De tre små röda ränder representerade Jesus lidande på sin väg till korset. Det en stor röd rand representerade blod Jesus skjul som betalning för våra synder. De vita ränderna representerade syndfria natur Kristus.

Julen sätta en klocka på
Folk samlades för att söka välsignelser nyfödda Jesus. En liten Blind Boy ville träffa barnet Jesus men kunde inte hitta sin väg, han senare hörde tinkling en ko klocka. Och han följde pinglande klockan för att möta den heliga Jesus.

Jag kommer hem till jul
Från himlen till jorden I Come
Carola
Barn Jul Recept
Julgran Decorating spel
De tolv dagarna av jul
Måste vara Santa
Julen Crepes
Jul Bröllop
Jul Mat Presenter
Vi önskar dig en God Jul!

Leave a Reply