Julen leksaker

Christmas leksaker är populära som presenter och juldekorationer träd. De är en viktig del av denna festliga julhelgen och en intressant historia att gå med dem. Clement Clarke Moore, en framstående forskare av hans tid, läste upp en dikt “Ett besök från Saint Nicholas ‘skriven av honom som en julklapp till sina barn på 22 dec 1822. Beskrivningen av Moores St Nicholas baserades på hans knubbiga och jolly-beskedlig vaktmästare, Jay Duyckinck. En gäst gillade den så mycket att han kopierade ner och skickade det till en New York Tidning kallas som “Troja Sentinel”. Ett år senare var det publicerades i den anonymt.

Den glada, långa Whiskered elf fallande ner skorstenarna med en säck på ryggen och fylla upp strumporna av bra barn med leksaker blev så populär att den blev en oskiljaktig del av julen för evigt. Senare Moores dikt publicerades i en bok 1844. Några år senare, när leksaksindustrin kom, växte Santa leksaker mest populära för julen. Många av de tidiga leksaker värdefulla ägodelar för antikviteter “marknad, särskilt de gamla tenn leksaker som först producerades kommersiellt i 1848 av” Philadelphia Tin Toy Manufactory “. Dessa leksaker handmålade och stenciled.

En Connecticut klocka-maker heter George Brown uppfann flytta klockan mekanismer för leksaker i 1850-talet. Han uppfann nya designer leksaker för t.ex. flodbåtar, hästdragna vagnar, lok och brandbekämpning vagnar. Senare tryckt tyska import leksaker, gamla hästar gunga, Franska porslin dockor, kulor, miniatyr uppsättningar te, tyska penny leksaker, “Mr Potato Head “med huvuden av äkta potatis, japanska våren drivna leksaker, dockor Barbie, nallar, tåg och plast” Star Wars “rymdskepp blomstrade marknaderna och var hett in. Barn var inte mindre glada att få nyligen släppt leksaker på marknaden som julklappar och presenter precis som idag, de är mer spännande att få batteridrivna och elektroniska prylar. Så njut av denna julen med leksaker!

Carola 2012
Creative jul Garlands
Julklapp
Jultraditioner & Fester
Chess Pie
Julprydnad hantverk
Julen Chicken Recept
Jul kransar
Franska Carola
JULPRYDNADER
Christmas Dessert Recept

Leave a Reply