Julen Sockertopp

Julen är en tid av dekorationer och traditionella godsaker. Det finns många saker som symboliserar julen och en av symbolerna är Sockertopp. Dessa vita och röda godis pinnar används som en jul behandla och dekoration för trädet. Det finns många legender och berättelser om dess ursprung och hur det blev en del av traditionen. Många trodde att den var avsedd att symbolisera Jesus. Färgerna på godis representerade vita renhet, representerade den röda Kristi blod på korset och hårdheten definierade Herrens kraft. I modern tid har Sockertopp använts i olika former. De kan användas som dekoration, cocktails, temafester och hantverk för barn också. Ta färskhet och sötma av julen genom att ha polkagrisar som ditt tema. Du kan också lära betydelsen av denna söta till nästa generation av innovativa och kreativa presentation. Kolla in artikeln för symboliken i samband med julen sockerrör godis.

Vikten av julen Sockertopp

Ursprung: Ursprunget till Sockertopp går tillbaka till 350 år. Under de första åren var Sockertopp enkla vita färg socker pinnar. Även om det var populärt, var confectionaries handgjorda, tidskrävande och mödosam process. Lagring var också svårt. Legenden säger att en krok formad polkagrisar krediteras en körledare på Kölnerdomen i Tyskland. Den böjda formad representerade herdens skurk. Herde personal används ofta i kristendomen som en liknelse för den gode herden “Jesus Kristus. ”

Vita Candy
De var raka, vita pinnar av socker godis. De gavs till barnen, för att hålla dem tyst, medan de äldste gick med kyrkans verksamhet och ceremonier i samband med krubbor. Vit ansågs som ren. I kristendomen, vit symboliserade renhet jungfrufödsel. Det är därför en brud går ner i gången i en vit brudklänning på hennes bröllopsdag. Den rena vita i Sockertopp representerar renlärighet av Kristus. Den vita av Sockertopp påminner dig om att Kristus var syndfri. Kristus, Gud mannen levde ett perfekt liv. Han syndade aldrig en gång. Detta vittnade i många avsnitt i Bibeln.

Rock Candy
Denna Sockertopp är gjord av sten som hårdhet. Det har en religiös innebörd till dess berg fasthet. I Bibeln nämns det att rock symboliserade Kristus, troende och grunden för kyrkan. Den fasta klippan som hårdhet Sockertopp blev en symbol för Kristus. För de troende i Kristus den symboliserade den frälsning, styrka och försvar av sitt liv.

J formad Sockertopp
Den “J” i Sockertopp står för Jesus. Många trodde att godis maker gjorde det i form av “J” för att symbolisera den dyrbara Jesu namn. Enligt Bibeln är det personalen på “Good Shepherd”. Han går ner i dikena i världen för att lyfta ut den fallna lamm som likt alla får, har gått vilse (Jesaja 53:6). Senare på dessa krok formad av Sockertopp användes för att hänga på julgran för dekorationer.

Den röd och vit randig Candy
De tre små röda ränder och en stor röd rand på godis infördes i början av 20-talet. De röda ränderna representerade den svåra situationen för Jesus när korsfäst. Det symboliserade blodsutgjutelse på korset av Kristus. De röda ränderna vrida runt den vita käppen socker godis gjordes ett liknande sätt som en frisör pol. Senare runt denna tid var pepparmynta smak infördes till den.

Användning av julgodis som dekoration
De Sockertopp dekorationer dök runt 17-talet. I Europa blev bruket att fira jul populära med julgran. Folk började dekorera sina träd med snygga grejer, prydnadsföremål och föda. Det är vid denna tid godis blev praktiskt för att dekorera julvedträet. Bevis visar att julgranar först dekorerad med vita polkagrisar, och sedan i 20-talet kom de randiga och krokiga sådana. Denna tradition spred sig till resten av kontinenten och blev populär med festivalen. Ända sedan polkagrisar, är en favorit dekorativa dekoration på granen.

Julen Vidskepelse
Creative jul Garlands
Jul Bröllop
Presentpapper Race Game
Juldekorationer 2012
Christmas vinrecept
Chokladtryfflar
Vit Snowman
Pepparmynta Fudge
Julklappar för Syster-in-law
Rudolf med röda mulen!

Leave a Reply